Veilig wonen? Een slotenmaker heeft er verstand van!

Lekker op de bank met een boek, je iPad of laptop, de radio op de achtergrond of een lange avond voor de boeg met een goede film? Niets is zo fijn om in je eigen huis heerlijk te ontspannen, tot rust te komen en te genieten. Het lijkt zo vanzelfsprekend maar na een (poging tot) inbraak bekijk je het hang- en sluitwerk van je ramen en deuren in je huis toch met andere ogen.

Ook als je denkt dat het allemaal dik in orde is, is het niet onverstandig om af en toe eens langs alle deuren en ramen te gaan en te controleren of alles wel is zoals je het in gedachten had. Wie weet tref je kleine beschadigingen aan die wijzen op een poging tot inbraak.

Heb je wel goedgekeurde sloten? Zijn bovenlichten beschermd tegen insluipen door kleine personen? Dieven deinzen er niet voor terug om een klein kind door een opening te laten kruipen waar ze zelf niet doorheen kunnen, waarna het kind de deur eenvoudig kan openen.

En zijn de raambomen ingebouwd of zijn het opbouwexemplaren? Heb je het zelf ooit aangelegd en moet dat schroefje nog steeds aangedraaid worden?

Bekijk je huis kritisch en vraag advies bij een erkend slotenmaker. Hij weet welke sloten het minst inbraakgevoelig zijn en welke het beste in bijvoorbeeld kunststof deuren geplaatst kunnen worden. Hij weet hoe de lichtkoepels op je dak beveiligd kunnen worden en of er een mogelijkheid bestaat om in jouw specifieke voordeur dievenklauwen te plaatsen. Laat door hem opbouw raambomen vervangen door inbouw-exemplaren met een slot. Het inbouwen is geen eenvoudige klus. Een slotenmaker weet waar hij het over heeft en doet dit snel en vakkundig.

Verzekeringsmaatschappijen stellen vaak eisen als het gaat om goede beveiliging van deuren en ramen. Zij kunnen zelfs besluiten om (een deel van) de schade niet te vergoeden als het installeren niet door een erkend slotenmaker is gedaan. Goedgekeurd hang- en sluitwerk laten installeren is niet goedkoop, maar het is de investering zéker waard.

Dan zit je toch nóg lekkerder op je bank?

Geef een reactie