Sproeiinstallatie in tuin aanleggen door een loodgieter

Een sproeiinstallatie biedt een hoop gemakken en heeft eigenlijk niet eens zoveel nadelen. Het grootst voordeel van een sproeiinstallatie is natuurlijk dat u uw tuin niet langer hoeft te bewateren.

Sommige tuinen zijn erg kwetsbaar voor droogte, waardoor continu besproeien van levensgroot belang is om de tuin niet te laten verdorren. Voor dergelijke tuinen is een sproeiinstallatie een uitkomst omdat je anders elke dag bezig bent om de tuin te bewateren.

Wat kan een loodgieter voor mij betekenen?

Als je een sproeiinstallatie wil laten aanleggen, doe je er vaak verstandig aan om dit aan een loodgieter uit te besteden. Dat klinkt alsof het zonde van het geld is, waarom zou je dit immers niet gewoon zelf kunnen?

Uiteraard kun je zelf een sproeiinstallatie aanleggen als je enigszins handig bent. Toch is dat niet aan te raden. Een sproeiinstallatie is namelijk erg complex om deze goed af te regelen. Het zorgen voor een goede spreiding van het water, zodat de ene plek niet heel veel en de andere plek heel weinig water krijgt, is lastiger dan het lijkt. Een loodgieter kan je helpen de exacte waterbehoefte te berekenen. De loodgieter houdt dan rekening met de huidige tuin en houdt rekening met eventuele toekomstige wijzigingen (zoals wijzigingen in beplanting of een uitbreiding van de tuin) zodat de sproeiinstallatie niet bij het minste of geringste weer helemaal aangepast moet worden.

Tenslotte dienen er bij een sproeiinstallatie enkele maatregelen te worden genomen om te voorkomen dat de sproeiinstallatie in de winter kapot vriest en eventuele lekkages tijdig worden opgemerkt. Doe je dit niet dan kan het zijn dat de sproeiinstallatie honderden of soms zelfs duizenden liters water per jaar verspilt zonder dat dit wordt opgemerkt! Een loodgieter kan zich logischerwijs in een dergelijk geval al snel terugverdienen.

Geef een reactie