Luxehotel in historisch hospitaal Marseille

De internationale keten Intercontinental gaat het oude Hôpital de l’Hôtel-Dieu, dat de Vieux Port van Marseille domineert, ombouwen tot een hotel met 180 kamers en 14 suites, aangevuld met vergaderzalen, twee restaurants en twee zwembaden. Het geklasseerde complex dateert uit de achttiende eeuw. Met het project is een investering gemoeid van honderd miljoen euro. Het hotel moet in 2010 opgeleverd worden.

Het project wordt geleid door de architectenbureaus Amédeo uit Marseille en Béchu uit Parijs. Aan de achterkant van het hotel wordt een appartementscomplex met zeventig luxe woongelegenheden gecreëerd. Het Hôpital de l’Hôtel-Dieu behoort toe aan de Assistance Publique des Hôpitaux de Marseille. Het complex zal echter door de stad aangekocht worden en vervolgens verhuurd worden aan Intercontinental.

Volgens de Franse krant Le Moniteur kan Marseille door deze operatie zijn hotelaanbod uitbreiden naar een sector die in de Franse havenstad tot nu toe nog niet vertegenwoordigd was. De stad zal op korte tijd het aantal hotelkamers trouwens met bijna 1.500 eenheden kunnen uitbreiden. Eerder al was er de opening van het New Hôtel van de Erghot-groep recht tegenover het Palais du Pharo. In 2007 wordt in de Vieux Port ook een nieuw Radisson-hotel geopend, terwijl datzelfde jaar ook de Concorde-groep in de Borelli-wijk een nieuw luxehotel in gebruik zal worden genomen.

De twee jaar daarop openen ook de ketens Marriott, Suit’Hotel en Ibis in het stadscentrum nieuwe hotels. Eind vorig jaar beschikte Marseille over een hotelcapaciteit van amper 5.243 kamers.

Geef een reactie